Det sidste år har byggesagsafdelingen arbejdet hårdt på at bringe sagsbehandlingstiden ned. Afdelingen har været igennem en større omstruktureringen for at skabe et mere effektivt og serviceorienteret team, hvilket har resulteret i at sagsbehandlingstiden er gået fra 3 måneder ned til kun 4 uger.

2015 var et kaotisk år for byggesagsteamet, der var præget af meget sygdom hos de ansatte og en sagsbehandlingstid på gennemsnitlig 3 måneder. Derfor har teamet det sidste år arbejdet målrettet med at forbedre arbejdsstrukturen og arbejdsmiljøet for at kunne sænke sagsbehandlingstiden.

Det har krævet en del omstrukturering, men nu ser det hårde arbejde endelig ud til at bære frugt. Teamet har sat ekstra fokus på trivsel og det gode arbejdsmiljø både for den enkelte medarbejder, men også for hele teamet, og sørget for at byggesagerne har en teamleder, der har givet faglig sparring og tryghed for sagsbehandlerne.

I foråret blev der sat en ekstra konsulent på, da teamet var underbemandet, og det gav teamet arbejdsro samt mulighed for at komme igennem bunkerne, der havde hobet sig op efter uroen i slutningen af 2015 og starten af 2016. Det resulterede i, at teamet i 2016 kom igennem bunkerne og derudover behandle over 1200 sager, samtidig med at sagsbehandlingstiden nu er sænket til kun 4 uger.

Mange nye tiltag

Det sidste år har derfor budt på mange ændringer og nye tiltag. Planteamet og byggesagsteamet er blevet slået sammen til et fælles Plan- og Byggeteam, hvilket er med til at styrke samarbejdet mellem byggesagsbehandlerne og lokalplanlæggerne. Det har samtidig sikret en god faglig sparring mellem de to teams.

Desuden vil ansøgninger, der ikke er fyldestgørende, fremover blive afvist med en udførlig liste over fejl og mangler, så sagsbehandlingen kan blive hurtigere og mere effektiv.

Siden årsskiftet har afdelingen haft nye telefontider, og i den forbindelse kan man nu gå ind på kommunens hjemmeside og bruge ”ring mig op”-funktionen, og således bestille et opkald fra en sagsbehandler.

Alt i alt har det sidste års arbejde givet et godt resultat, med en markant forkortelse af sagsbehandlingstiden samt et mere effektivt og serviceorienteret team.

Du kan ringe til en byggesagsbehandler på tlf. 56 57 57 57 i tidsrummet kl. 8.30-10 mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Fra 10-12 kan du lægge en besked til en byggesagsbehandler, og blive ringet op, når der er en ledig. Du kan også udfylde skemaet her, hvis du vil ringes op.

Du kan læse mere om kommunens byggesagsbehandling og søge byggetilladelser her.