Da budgettet for Stevns Kommune blev lagt sidste år, satte Kommunalbestyrelsen 500.000 kr. af til et nyt iværksætterhotel i Hårlev. Nu går etableringen i gang.

– Siden jeg tiltrådte som borgmester har jeg besøgt en lang række meget forskellige virksomheder. Mine besøg har bekræftet mig i, at der er en stor virketrang på Stevns og ikke mindst lyst til at tænke kreativt og starte nyt. Det skal vi være klar til at hjælpe med, for det skal ikke være de ydre rammer, som forhindrer driftige stevnsboere i at prøve sig selv af med egen virksomhed, udtaler borgmester Anette Mortensen og tilføjer:

– Med et iværksætterhotel er nogle af de ydre rammer på plads, og er man en lille nystartet enkeltmandsvirksomhed, så kan fællesskabet i et iværksætterhotel i øvrigt være et rigtig godt alternativ til at arbejde hjemmefra. I fællesskabet kan man f.eks. få gode idéer fra andre og prøve sine egne af, inden de skal flyve, ligesom man kan søge råd og vejledning hos Stevns Erhvervsråd. De står nemlig til rådighed for dem, der ønsker at benytte det nye tilbud for Stevns Kommunes erhvervsdrivende.

Hårlev, og mere præcist Hårlev Bibliotek, er valgt som adresse for iværksætterhotellet. Det skyldes byens centrale placering og lette tilgængelighed, og så er Hårlev Bibliotek oplagt, fordi også teknologiværkstedet Stevns Maker Space fyldt med entreprenante ’makere’ har til huse her.

Iværksætterhotellet kommer dermed i stand som et samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd, Stevns Bibliotekerne og ikke mindst alle de iværksættere, som får deres daglige gang i huset.

Efter planen er Iværksætterhotellet klar til indvielse i september. Når det står færdigt, vil der være ti moderne arbejdspladser, hvoraf de otte pladser ligger i et åbent kontor, mens de sidste to kontorpladser ligger i lukkede enkeltmandskontorer på henholdsvis 9 og 13 m2.

Er du interesseret i en plads?

Prisen for en plads i det nye iværksættermiljø er 1500 kr. ex. moms for en plads i det åbne kontor, mens en plads i enkeltmandskontorerne koster 2800 kr. ex. moms. Priserne er inkl. forbrug.

Er du interesseret i en af de eftertragtede pladser? Kontakt Iværksætter- og Virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen tlf. 21221765 – jesper@stevnserhvervsraad.dk.

Kilde: Stevns Kommune