Virksomheder i Stevns, der er interesserede i at ansætte internationale arbejdstagere, kan glæde sig over den nye partnerskabsaftale, som Stevns Kommune sammen med 14 andre kommuner fra Sjælland har indgået med Københavns Kommune.
Aftalen medfører, at der fra 1. januar i år er oprettet en samlet indgang, hvor borgere fra EU-lande kan få hjælp til papirarbejde, jobsøgning og netværksskabelse. Tiltaget skal sikre, at det papirarbejde, der før kunne tage op til tre uger, nu kan klares på bare én dag. På den måde kan tilflytterne hurtigere komme i gang med deres nye liv og vil hurtigere være klar til at træde til på arbejdsmarkedet. Aftalen gør det på den måde også lettere for virksomhederne i Stevns at tiltrække, ansætte og modtage udenlandsk arbejdskraft.

Danmark skal med i kapløbet om talenterne
Aftalen er kommet på plads netop som et led i at sikre, at Danmark skal blive bedre til at tiltrække international arbejdskraft og udenlandske investeringer. Danmark halter i øjeblikket bagefter på området, og da al forskning viser, at internationale talenter skaber vækst, er det vigtigt, at Danmark kommer med i kapløbet.

Stedet, hvor internationale borgere og virksomheder fra de 15 sjællandske kommuner fremover kan henvende sig, hedder  International Citizen Service og ligger i International House i København. Her er der under samme tag samlet en lang række private og offentlige servicer, der skal styrke tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af internationale talenter. Da alle de relevante myndigheder er samlet, kan de i én enkelt arbejdsgang udstede CPR-nummer, sundhedskort, arbejds- og opholdstilladelse samt skattekort.
Borgere fra EU-lande kan ligeledes se frem til hjælp til jobsøgning for medfølgende ægtefæller og studerende samt kurser i interkulturel forståelse, faglige og sociale arrangementer, netværksmøder mv.

Fakta om International House:

  • I International House kan internationale borgere under ét tag få hjælp til papirarbejde, jobsøgning, netværksskabelse, deltage i faglige og sociale arrangementer etc. Internationale virksomheder/arbejdsgivere, der ansætter udenlandsk arbejdskraft, kan desuden få hjælp til at rekruttere, ansætte og modtage internationale medarbejdere.
  • International House åbnede i 2013 som et offentligt-privat partnerskab. 
  • Repræsenteret i International House er: International Citizen Service, Københavns Erhvervsservice, Kultur- og fritidsforvaltningen, CPH International Service, Integration og Sprog, Copenhagen Relocations, Spousecare, Novum, Nem CV, Københavns Universitet/Rigshospitalet.
  • Læs mere om åbningstider, aktører og servicer i International House på www.ihcph.dk

Kilde: Stevns Kommune