Det behøver ikke at betyde store omkostninger for din virksomhed at skabe arbejdspladser til mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Den Sociale Kapitalfond hjælper dig til at forene forretningsmæssig succes og socialt ansvar.

Fysiske, psykiske eller sociale problemer gør det svært for over 400.000 danskere at komme ind på arbejdsmarkedet. Disse mennesker befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, hvor det kan være svært at få et job og komme ud af dårlige rutiner. De er ikke en del af arbejdsfællesskabet, hvilket påvirker både deres livskvalitet og sundhed – noget der koster samfundet mange penge.

Der er i dag flere og flere virksomheder, der er villige til at tage det sociale ansvar og tilbyde arbejdspladser til udsatte ledige. Flere virksomheder ser endda det sociale ansvar som en naturlig del af at drive virksomhed.

For at skabe endnu flere arbejdspladser til udsatte ledige etablerede TrygFonden i 2011 Den Sociale Kapitalfond. Fonden samarbejder med virksomheder i Danmark, og giver dem både adgang til kapital samt mulighed for at styrke virksomheden ved hjælp af rådgivning fra et team af erfarne og kompetente forretningsudviklere.

Fonden investerer årligt 2-3 mio. kr. i opstartskapital til virksomheder og iværksættere der samarbejder i projektet Social StartUp. Her indgår deltagerne i et forløb på 5 måneder, hvor de får hjælp til at komme godt fra start. De virksomheder der klarer sig bedst, får mulighed for at deltage i et videreudviklingsforløb på endnu 12 måneder.

Derudover investerer fonden op til 4 mio. kr. i virksomheder, der allerede er godt i gang. Siden fonden blev etableret har den investeret i 5 virksomheder. I gennemsnit er virksomhederne det sidste år steget med 25% i omsætning, og investeringerne har skabt 36% flere jobs til mennesker, der før befandt sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Kunne du tænke dig at vide mere om Den Sociale Kapitalfond eller høre mere om dine muligheder for at samarbejde, så kan du ringe til 36 97 95 56 eller skrive til info@socialkapitalfond.dk. Du kan også besøge deres hjemmeside www.densocialekapitalfond.dk.