Steen Bonke Sørensen vinder SydkystDanmarks Ildsjæl 2020 for sit arbejde med at gøre Stevns til et lokalt og nationalt samlingspunkt. Steen er manden bag Limelight BoardSport Club – en bevægelse, der arbejder for at gøre Stevns Klint til et hotspot for vandsportsentusiaster og -events. Desuden er han medlem af bestyrelsen i Stevns Erhvervsråd

”Jeg kunne ikke have gjort det uden den massive opbakning fra lokalsamfundet,” siger Steen, der som vandsportsentusiast har kastet sin kærlighed på farvandet omkring Stevns Klint.

”Stevns er helt usædvanlig, fordi man kan stand up paddle langs klinten, og så er det et af de bedste surfsteder i Danmark efter min mening”.

Steen har store planer om at udvikle Rødvig Havn yderligere.
”Rødvig Havn er en perle. Der kommer hele tiden nye aktiviteter, sandwichbarer osv. til, men nu er næste skridt at få sat en havneudviklingsplan i værk, så vi sikrer os, at der er plads til alle de turister, vi gerne vil trække hertil, når vi skal afholde vandsportsevents,” siger vinderen af ildsjæleprisen.

Stevns borgmester, Anette Mortensen, fik æren af at overrække prisen.
”Det er afgørende for en kommune, med ildsjæle der brænder for det, de laver. Uden ildsjæle ville vi være et fattigere lokalsamfund, og det er så vigtigt at sætte spot på og anerkende sådan nogen som Steen for deres store arbejde,” siger Anette Mortensen.

Lidt om SydkystDanmarks Ildsjæle-pris

Det er fjerde gang, at den prestigefyldte Ildsjæle-pris uddeles, og den gives til en lokal frontløber, der med sin passion og ihærdighed har gjort en forskel for turismen i sit lokalområde såvel som for hele SydkystDanmark.

De øvrige nominerede til prisen som SydkystDanmarks Ildsjæl 2020 var Rasmus Evind, formand for Præstø Handels- og Erhvervsforening, Henrik og Anne Grete Quistgaard Pagh fra Quistgaarden Bed & Breakfast, Peder Spandet fra Næstved Automobilmuseum, Kit Kjølhede & Claus Krüger, der står bag Hesede Hovedgård, og Arlette Walsøe og Toke Rosenkilde fra Hårbølle Havne Høker.

En jury bestående af Carsten Rasmussen (bestyrelsesformand i VisitSydsjælland-Møn A/S), Martin HH Bender (direktør i Visit Sydsjælland-Møn A/S), Kasper Larsen (Faxe), Charlotte Schwartzlose (Næstved), Ole Eskling (Vordingborg) og Claus Høgenhaug (Stevns) har truffet den endelige afgørelse omkring, hvem der skulle løbe med hæderen.

Prisen for bedste turismeinitiativ

Det blev Næstved-kometen Holmegaard Værk, som fik stor international opmærksomhed, da de i 2020 slog dørene op til Danmarks nye centrum for kunst og kultur, der tog prisen som Bedste Turismeinitiativ.

Efter mere end et årti med slukkede ovne, er de stolte, gamle håndværkstraditioner nemlig igen blevet vækket til live i Holmegaard, og selvom der var tæt løb blandt de nominerede, så var juryen ikke et sekund i tvivl, da det spidsede til: Holmegaard Værk er gennemført på alle leder og kanter og bliver utvivlsomt destinationens nye, store turistmagnet. Derfor er Holmegaard Værk vinder af SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ 2020.

”Det er et stort skulderklap, men jeg var også blevet skuffet, hvis ikke vi havde vundet,” indrømmer administrerende direktør fra Holmegaard Værk Keld Møller Hansen med henvisning til den store indsats, der er lagt i åbningen af museet.