Erhvervslivet i Stevns Kommune vokser mere end i resten af landet og regionen. Det viser nye tal fra VækstVilkår 2017. Siden 2013 har antallet af private job været stigende, og i alt blev der fra 2013 til 2016 skabt netto 238 nye fuldtidsstillinger.

Der går godt med erhvervslivet i Stevns Kommune. Lige godt 4100 private job er der i kommunen, som har oplevet stigning siden 2013 på 2% om året, hvilket er højere end både resten af landet og regionen.

– Erhvervslivet på Stevns har været inde i en rigtig god udvikling. Vi har nogle stærke virksomheder, som efter nogle kraftige fald omkring finanskrisen har formået at vende udviklingen med vækst og ansættelse af nye medarbejdere i flere år i træk. Det er rigtig godt, udtaler Borgmester Mogens Haugaard.

Størst fremgang inden for transport og industri

Antallet af private job har været støt stigende siden 2013, og det er særligt industri og transport, der står for væksten. De to brancher havde i 2015 og 2016 en vækst i nye arbejdspladser på henholdsvis 18,6 % og 20,4%. Men også handlen har opnået en vækst på 11,1%

– Industri og transport er to vigtige brancher i kommunen, og deres fremgang har haft en stor betydning for væksten af arbejdspladser. Vi er samtidig glade for at se, at handlen er i fremgang. Handlen er mange steder udfordret af, at salget er rykket online, så det er godt at se, at vores handelsvirksomheder er godt med, udtaler erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd.

Tallene stammer fra det nye VækstVilkår 2017, som er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland.