Borgmester Mogens Haugaard og Erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd besøgte 27. april virksomheden KALK ved Store Heddinge, som for nyligt blev kåret til ’Årets Virksomhed’ af Stevns Erhvervsråd.

– Vi er i gang med en virksomhedsturné, hvor vi tager temperaturen på kommunens virksomheder og får inputs til kommunens erhvervsrettede arbejde, og så ville vi også gerne besøge jer, for at ønske tillykke med prisen – det er godt gået, indledte borgmester Mogens Haugaard sit besøg, hvor direktør Rasmus Jørgensen og teknisk/administrativ chef Hans Holmstrøm viste rundt på KALK.

– Det er fint med sådan et besøg, for jo tættere vi kan komme på de folkevalgte jo bedre, for afstanden er jo ikke så stor, som vi ofte går og tror, forklarede Rasmus Jørgensen, som var positiv over besøget.

KALK vandt blandt andet prisen som ’Årets Virksomhed’ fordi de igennem de seneste år har gennemgået en større grøn omstilling, som har vakt stor opsigt inden for miljørigtigt byggeri. Omstillingen kulminerede i efteråret 2015, da KALK A/S som det første kalk- og mørtelværk fik tildelt den omfattende miljøcertificering Cradle to Cradle på alle deres kalkprodukter, hvilket bl.a. betyder, at produkterne er 100% genanvendelige. Som et led i den grønne omstilling har KALK A/S samtidig bevæget sig ind på et nyt forretningsområde for miljørigtigt nybyggeri, hvor kalk tidligere primært blev brugt ved renovering af historiske bygninger.

I forbindelse med den grønne omlægning, der bl.a. indebærer opsætningen af to vindmøller har KALK været en del i kontakt med kommunens forvaltning.

– Vi kan ikke genkende de mange dårlige historier, man hører om Stevns Kommune. Vi har oplevet en god behandling af alle spørgsmål, så vi har kun ros til overs over for kommunens medarbejdere, forklarede direktør Rasmus Jørgensen til borgmesteren.

Et af de emner, som optog Rasmus Jørgensen og Hans Holmstrøm ved virksomhedsbesøget var Stevns’ dårlige infrastruktur.

– Hvert år kører der 10-15.000 tons materiale til og fra fabrikken, så vi er meget afhængige af god infrastruktur, og det behov bliver kun større i takt med virksomhedens vækst, forklarede Hans Holmstrøm.

KALK oplever i øjeblikket en massiv vækst, og i år forventer Rasmus Jørgensen og Hans Holmstrøm en vækst på 60% sammenliget med året før. Det skyldes især deres salg af produkter til miljørigtigt nybyggeri, som de hele tiden arbejder på at udvikle og udbrede brugen af.

– Det skal være lige så naturligt at vælge et kalk-produkt nede i byggemarkedet, som maling, forklarede Rasmus Jørgensen

Samtidig har KALK netop åbnet et datterselskab i Sverige, hvor de satser massivt på at introducere deres produkter på det svenske marked. Hvis alt går efter planen, kan det betyde en flerdobling af virksomheden inden for de næste år.

Besøget på KALK er en del af en større turné, hvor borgmester Mogens Haugaard og erhvervschef Thomas Christensen besøger og samler inputs fra kommunens virksomheder. Har du en virksomhed, og er du interesseret i at få besøg, kan du kontakte erhvervschef Thomas Christensen på tlf. 30619951 eller thomas@stevnserhvervsraad.dk.