Formål

Stevns Outdoor & Vandsport er et projekt med formål om at gøre Stevns til en attraktiv outdoordestination, til glæde for lokale og besøgende. Projektet strækker sig over 2 år, med startdato d. 1 august 2021, og er skabt i samarbejde med Region Sjælland, og finansieret af bl.a. af LAG-midler og et økonomisk tilskud fra Stevns Kommune.

Stevns Erhvervsråds to konsulenter, Cathleen Diana Pedersen & Katharina Maj Ottesen er projektledere på Stevns Outdoor & Vandsport, og løfter projektet i samarbejde med fagspecialister fra virksomhederne: Flying October, Virkekraft og DGI Storstrømmen.

 

Seneste opdatering

Projekt Stevns Outdoor & Vandsport har søgt projektforlængelse, hvilket blev endeligt godkendt d. 15 maj. Dermed fortsætter projektet indtil d. 31 december 2023, fortsat drevet af de to projektledere Katharina & Cathleen fra Stevns Erhverv.

Der arbejdes lige nu intensivt på at få de fire projekter ud at leve i virkeligheden, hvorfor der kigges ind i fonde og dertil finansering..

En tranformation af Bøgeskov Havn samt etablering af et grønt mulithus. Vi afventer pt. svar fra Stevns Kommune omkring nogle planmæssige forhold ift. etablering af multihuset. Vi har fortsat ikke fundet finansiering endnu til projektet, som desværre også er sat på pause pga. stormfloden i efterår/vinter 2023. 

Et vandsportskulturhus i Rødvig Havn. Der har været ansøgning ude ift. et større udviklingprojekt, som der kom svar på i efteråret. Der blev søgt 43 mio. kr. Desværre modtog projektet et afslag.

Ungeprojektet og grejbanker: Vi har fået fuld-finansering af hhv. Stevns Kommune og Nordea-fonden til to grejbanker, en i Rødvig Havn og en anden ved Sydstevnshallen. De kommer snart i funktion.

Unge projektet er båret af ungegruppen UAFR (Unges Aktive Fællesskab i Rødvig) i samarbejde med DGI, Limelight & Rødvig G&I

Disgolfbane. Klippinge Bypark og Borgerforening har sagt ja til at få anlagt en 10 huls discgolfbane, og der er fundet fuldfinansering til projektet fra lokale aktører og Stevns Kommune.

I efterår/vinter har vores tværkommunale destination selskab Visit Sydsjælland & Møn arbejdet eksekveret en intens markedsføringskampagne med henblik på at styrke Stevns som en outdoordestination. Dette har de bl.a. fået økonomiske midler til at booste, igennem projektet.

Stevns Outdoor og Vandsport er nu ved vejs ende, projektmæssigt – og derfor er vi d.d. (2/1-2024) ved at afapportere.

Cathleen Diana Pedersen

Cathleen Diana Pedersen

Turismekonsulent

Cathleen Diana Pedersen er turismekonsulent i Stevns Erhverv. Hendes opgaver er at vejlede og hjælpe virksomhederne samt udvikle Stevns som turismedestination.

Har du en virksomhed, der direkte eller indirekte arbejder med turisme? Eller vil du gerne sparke gang i noget større, der samarbejder med andre virksomheder på tværs af brancher? Så er det turismekonsulent Cathleen, du skal tage fat i.

Vejledninger

Analyser, trends og tendenser  – til at sætte skub i din virksomhed, som ønsker at beskæftige sig med outdoor og vandsport.

De oprindelige projektideer:

 • Projektidé: Etablering af aktivitetshus i Bøgeskov Havn (1)
 • Projektidé: Etablering af et vandsportsforsamlingshus i Rødvig (2)
 • Projektidé: Etablering af en havsvømningsbane i Rødvig (2)
 • Projektidé: Udbud af dykke og snorkle aktiviteter fra området i Boesdal (2)
 • Projektidé: Etablering af paragliding- og droneflyvningsbane på Vest-Stevns (3)
 • Projektidé: Etablering af en discgolfbane i Byskoven i Hårlev (4)
 • Projektidé: Etablering af et adventurerace-event på tværs af hele Stevns (5)

 

 • (1) Denne idé er blevet udfoldet til et multihus ved stranden i Bøgeskov Havn. 
 • (2) Disse ideer er efterfølgende blevet samlet i et vandsportkulturhus i Den Røde Hal i Rødvig Havn.
 • (3) Denne idé har desværre vist sig at være svær at finde plads til på Stevns. Men har du et godt forslag til, hvor den kan være? Så tag endelig fat i én af vores projektledere. 
 • (4) Det har desværre ikke været muligt at etablere en discgolfbane i Hårlev, hvorfor vi netop er i gang med at afsøge muligheden for at anlægge den i Klippinge Bypark. 
 • (5) Idéen er stadig i spil, men ikke aktuel for nu. 

 

LAG EU logoer